Lendületet kaphat az ingatlanlízing


2017.02.06

OTP Ingatlanlízing: fókuszban a lakást vásárlók, a növekvő ingatlanigénnyel bíró kisvállalatok és a szakmai együttműködések

Új lendületet kaphat az idén az ingatlan- és lakáslízing piac, a lakásvásárlás iránt éledező keresletnek és a növekvő ingatlanigénnyel bíró mikro- és kisvállalatoknak köszönhetően – állítja az OTP Ingatlanlízing Zrt. A cég különösen a kereskedelmi célú kis ingatlanok lízingjének felfutására számít 2017-ben.

Nagyobb érdeklődéssel fordulhatnak a közeljövőben az ingatlanlízing felé a hazai mikro- és kisvállalatok a működésükhöz szükséges üzleti típusú kis ingatlanok vásárlásánál – állítja friss piaci kitekintésében az OTP Ingatlanlízing Zrt. A cég arra alapozza a várakozásait, hogy a kisvállalati szegmensben egyre több vállalkozás ébred rá arra, – a gazdasági bővülés jelenleg tapasztalt gyorsulásával párhuzamosan – hogy a további fejlődésükhöz mennyire fontos az üzletvitelhez szükséges megfelelő ingatlan biztosítása.

A pozitívabb gazdasági kilátások fellendíthetik a kisvállalatok keresletét az üzleti típusú kis ingatlanok – üzlethelyiség, telephely, iroda, rendelő – iránt. Az így felkeltett igények a lízingkonstrukció felfutását eredményezhetik, hiszen az kedvező és rugalmas finanszírozási lehetőséget biztosít az ilyen célok finanszírozására.  A bővülés forrása lehet az is, hogy sok kis cég számára a lízingfinanszírozás lehet az egyik reális mód a forrásbevonásra, ebben a formában kedvezőbb feltételekkel juthatnak pénzhez.

Az idei évben a kisebb hazai cégek is kezdik felismerni, hogy alapvetően szükséges külső finanszírozást igénybe venniük ahhoz, hogy a fejlődés útjára lépjenek.

A szektorban alapvetően saját, banki, illetve uniós forrás együttes használatával valósulnak meg a fejlesztések, a saját forrás és a pénzintézeti finanszírozás kombinációja a tipikus az ágazatban.
Erősödő szakmai együttműködések.

Az OTP Ingatlanlízing az említettek mellett nagy hangsúlyt fektet a szakmai együttműködésekre is. Ilyen például a Honvédelmi Minisztériummal kötött megállapodás, amelynek keretében speciális lakáslízing-konstrukciót alakítottak ki a honvédségi dolgozók számára. Ez a termék különösen népszerű, ugyanis számos kedvezményt nyújt a számukra, így segítve őket lakáscéljaik megvalósításában.