A lakáslízing lehet a kis cégek nagy lehetősége


2017.03.21

Főként az új lakások iránt éledező keresletnek és a növekvő ingatlanigénnyel bíró mikro- és kisvállalatoknak köszönhetően új lendületet kaphat az idén az ingatlan- és lakáslízing piac. Nagy számban fordulhatnak a közeljövőben az ingatlanlízing felé a hazai mikro- és kisvállalatok a működésükhöz szükséges üzleti típusú kis ingatlanok vásárlásánál - állítja friss piaci kitekintésében az OTP Ingatlanlízing Zrt.

Nagy számban fordulhatnak a közeljövőben az ingatlanlízing felé a hazai mikro- és kisvállalatok a működésükhöz szükséges üzleti típusú kis ingatlanok vásárlásánál - állítja friss piaci kitekintésében az OTP Ingatlanlízing Zrt. A cég arra alapozza a várakozásait, hogy a kisvállalati szegmensben egyre több vállalkozás ébred rá arra, - a gazdasági bővülés jelenleg tapasztalt gyorsulásával párhuzamosan - hogy a további fejlődésükhöz mennyire fontos az üzletvitelhez szükséges megfelelő ingatlan biztosítása.

A pozitívabb gazdasági kilátások fellendíthetik a kisvállalatok keresletét az üzleti típusú kis ingatlanok - üzlethelyiség, telephely, iroda, rendelő - iránt. Az így felkeltett igények a lízingkonstrukció felfutását eredményezhetik, hiszen az kedvező és rugalmas finanszírozási lehetőséget biztosít az ilyen célok finanszírozására. A bővülés forrása lehet az is, hogy sok kis cég számára a lízingfinanszírozás lehet az egyik reális mód a forrásbevonásra, ebben a formában kedvezőbb feltételekkel juthatnak pénzhez.

Ezt a várakozást támasztja alá a pénzintézet közelmúltban végzett felmérése is, amelyből kiderül, hogy a legkisebb hazai cégek is kezdik felismerni, hogy alapvetően szükséges külső finanszírozást igénybe venniük ahhoz, hogy a fejlődés útjára lépjenek.