Fixesítés

Ha változó kamatozású lízingszerződését fix kamatozásúra váltaná, segítünk megtalálni a pénzügyi megoldást!

Amennyiben Önnek változó kamatozású lízingszerződése van, érdemes átgondolnia, hogy a könnyebb tervezhetőség érdekében fix kamatozásúra cserélje jelenlegi szerződését. Annak érdekében, hogy az érintett ügyfeleink felelősségteljes döntést hozhassanak, Társaságunk 2020. január 31-ig írásban is tájékoztatást küld részükre. A tájékoztatás a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 9/2019.(IV.15.) számú ajánlásában (link: https://www.mnb.hu/letoltes/9-2019-kamatkockazat.pdf) meghatározott tartalommal és az abban meghatározott feltételeknek megfelelő, illetve jellemzőkkel bíró lízingszerződéssel rendelkező ügyfelek részére kerül megküldésre.

Miről szól a módosítási ajánlat?

A kamatkockázat mérséklése és a jövőbeni lízingdíj kiszámíthatósága érdekében változó kamatozású lízingszerződését most kedvező kondíciók és feltételek mellett módosíthatja hosszabb távra rögzített kamatozású lízingre.

Milyen költséggel jár a módosítás?

A szerződésmódosítással járó ügyintézési díjakat nem kell megfizetnie, csak a szerződésmódosítás közjegyzői okiratba foglalásért felszámított közjegyzői díjat kell kiegyenlítenie a közjegyző részére.

Hogyan módosíthatja szerződését?

Az OTP Ingatlanlízing Zrt. 2020. január 31-ig írásos tájékoztatót küld érintett ügyfelei részére, melyben személyre szabott ajánlatot is talál. Ha ezzel kapcsolatosan kérdése van, keresse ügyintézőinket az alábbi elérhetőségeken, munkanapokon 8 és 16:30 között:

Telefon: 457-9800

e-mail: info@otpingatlanlizing.hu

A tájékozódás során kérhet információt

Szerződésmódosítási kérelem

Az OTP Ingatlanlízing Zrt. által megküldött vagy a honlapunkról letöltött ügyfélkérelmi adatlapot töltse ki. Link.

Az eredeti szerződésben jelenleg szereplő minden kötelezett személy (lízingbevevő és társszerződők, kezesek) által aláírt szerződésmódosítási kérelmet küldje el az OTP Ingatlanlízing Zrt. székhelyére.

Ha van hátralékos tartozása, azt legkésőbb a szerződésmódosítási kérelem megküldésével egyidejűleg rendeznie kell.

Feltételvizsgálat

Az OTP Ingatlanlízing Zrt. a benyújtott dokumentációt tartalmi és formai szempontból ellenőrzi, továbbá futamidő-hosszabbítás esetén vizsgálja az elvárt feltételeknek való megfelelést is.

Szerződésmódosítás

A szerződésmódosítást az eredeti szerződéssel egyező közokirati formában szükséges megkötni, erre javasolt ugyanannál a közjegyzői irodánál sort keríteni, ahol az eredeti okirat is készült.

A közokiratba foglalás költségét Önnek kell megfizetnie a közjegyző felé.

A szerződésmódosítás hatályba lépését követően az új lízingdíjról és annak esedékességéről Társaságunk értesítést küld.